Rengöra diskmaskin

Tips för hur du lättast rengör din diskmaskin

Ekologisk mattvätt i Stockholm – 3 tips för att hitta rätt

Ser mattan där hemma lite ledsen och smutsig ut? Det kan vara dags att tvätta den! Med de här tre enkla tipsen hittar du rätt ekologisk mattvätt i Stockholm.

Alla mattor behöver tvättas emellanåt. Spillda drycker lämnar fläckar efter sig och damm samlas i fibrerna. Vissa mattor kan man tvätta själv, antingen i tvättmaskin eller för hand, men de flesta mattorna måste man lämna till en professionell mattvätt. Hur hittar man då en bra ekologisk mattvätt i Stockholm?

När en matta väl behöver tvättas är det klokt att välja just en ekologisk mattvätt. Traditionella mattvättar använder starka kemikalier som inte bara har negativ inverkan på miljön, utan även kan skada textilierna i mattan. När du väljer en ekologisk mattvätt bidrar du till en bättre miljö i Stockholm och minskar din klimatpåverkan.

Genom att göra några sökningar på nätet kan du enkelt hitta ett företag som gör ekologisk mattvätt i ditt närområde. Genom att jämföra dem hittar du snabbt det bästa och billigaste alternativet. Ett tips är att välja en expert på mattvätt, eftersom en expert kan garantera att tvätten blir korrekt utförd.

Så hittar du en bra ekologisk mattvätt

En expert på mattvätt vet vilken metod som ska användas för just din matta. Olika material kräver olika tekniker eller medel för att bli rena. Vad är då det viktigaste att tänka på? Här är de tre enklaste tipsen när du letar mattvätt:

  • Leta efter certifieringar
  • Tvätta mattan regelbundet
  • Ta hand om mattan

Genom att kolla vilka certifieringar som ett företag har kan du vara säker på att de verkligen använder ekologiska metoder för mattvätt. Exempel på certifieringar är “Svanen” eller “Bra miljöval”. En ekologisk och certifierad mattvätt vill så klart ofta skylta med sina certifieringar så de är inte svåra att hitta.

Det är viktigt att du tvättar mattan regelbundet för att den ska hålla länge. När smuts samlas under för lång tid kan det påverka fibrerna som mattan är gjord av. Dessutom är det förstås viktigt att du tar väl hand om din matta genom att dammsuga den och skrubba bort fläckar.

28 Sep 2023