Rengöra diskmaskin

Tips för hur du lättast rengör din diskmaskin

Var skall jag bo i Göteborg? | De bästa områdena i Göteborg

Ska du flytta till Göteborg? Här kan du läsa om de mest populära områdena i Göteborg och varför det är så många som vill bo just där.

Var skall jag bo i Göteborg?

Ska du flytta till Göteborg eller bor du redan där? Vi har samlat några av de mest populära stadsdelarna och förklarar varför det är så många som vill bo just där. När flyttlasset väl ska gå så kom ihåg att det är lätt att hitta prisvärd flyttstädning i Göteborg.

Majorna - för den kulturella

Från Stigbergstorget till Röda Sten, från älven och hela vägen till Kungsladugård. Inget område är så konst- och kulturtätt som Majorna. Här vimlar det av små teatrar och ateljeer. På det lokala barerna och cafeerna hittar man hipsters och kulturfolk som minglar från lunch till stängning. Majorna med sina låga flerfamiljshus i trä och sten ger ett mysigt och ombonat helhetsintryck. Här finns även villaområden för den som har råd. Du kan få en hyresrätt i den här stadsdelen om du har köat på boplats i minst 10 år och det är det absolut värt!

Kålltorp - Nära till skog och sjö

För den som vill vara nära naturen och nära stan så kan Kålltorp vara ett bra alternativ. Det är ett trivsamt område med blandad bebyggelse som ligger när Delsjöområdet och Härlanda tjärn. Även här poppar det upp stenugnsbagerier och små artesana restauranger allt eftersom områdets popularitet ökar. Det är ändå ett relativt lugnt område där många barnfamiljer bor. Kålltorp ligger i östra Göteborg, det är lätt att ta sig in till stan härifrån med kommunala färdmedel.

Vasa, Lorensberg och Kungshöjd - mitt i smeten

Vill man bo mitt i centrum och ha nära till uteliv och restauranger så skall man välja någon av dessa stadsdelar. Att bo centralt har helt klart sina fördelar, men man får vara beredd på att höra en del fest och stoj på helgerna. Bor du i någon av dessa delar så kan du gå till konstmuseet, konsthallen, konserthuset, stadsbiblioteket och de flesta stora museum. Det kostar en hel del att köpa en lägenhet här men om du har tur och har stått mer än 10 år i kö så kan du norpa ett hyreskontakt!

Uppstickaren Gamlestan

Med sina billiga hyresrätter och opolerade charm har Gamlestan på senare år fått ett uppsving. Allt eftersom Majorna blivit gentrifierat och dyrt så har Gamlestan börjat ta över som den nya “hippa” stadsdelen. Precis som i Majorna finns här många trevliga landshövdingehus. Här öppnar det mer och mer musikscener och trevliga barer. Gamlestan ligger i norra Göteborg och har bra kommunikationer in till stan med spårvagn.

Brännö, Styrsö och Öckerö

Är du inte rädd för att hamna en bit ifrån stan så kan det verkligen rekomenderas att bosätta sig på någon av de vackra öarna i Göteborgs skärgård. Här kan du njuta av all oförstörd skönhet som bjuds. Det går färjor till öarna så du behöver inte ha en egen båt. Läs mer om flyttstädning på denna sajt: https://www.flyttstädningigöteborg.com

17 Mar 2022